Монтаж припливно-витяжної системи вентиляції

Монтаж припливно-витяжної системи вентиляціїМонтаж припливно-витяжної системи вентиляції починається зі створення отвору у фасадній стіні для подачі повітря. Це можна зробити двома способами: зробити отвір перфоратором або замовити послуги в спеціалізованої фірми, яка робить отвори алмазним буром.

Наступний етап – розміщення припливно-витяжної установки. Агрегат вішаємо на чотири шпильки ( стержень різьбовий) в кріплення. Після цього монтуємо шумопоглиначі, встановлюються вони після установки, перед розведенням повітропровідів і решітками . Встановлюємо перемикач швидкостей.

Далі відміряємо повітропроводи і відрізаємо необхідні відрізки ( від установки до отворів в стіні, від шумопоглиначів до решіток, між решітками, між установкою і шумопоглиначами теж потрібно дати гнучкий повітропровід, він буде виконувати функцію вібровставок). За допомогою металевих хомутів кріпимо вентиляційні повітроводи на вентиляційну установку, шумопоглиначі і адаптери решіток. Аналогічно робимо із зовнішньою решіткою і входом в існуючий вентиляційний канал (через стіну проходимо патрубком). Всі стики ретельно обробляємо алюмінієвим скотчем.

Всю систему піднімаємо і закріплюємо адаптери до стелі. Закріплюємо нейлоновими хомутами вентиляційний повітропровід, для того  щоб запобігти провисанню. Всановлення внутрішніх решіток проводиться після закінчення гіпсокартонних робіт. Після встановлення вентиляційних решіток слід провести пуско-налагоджувальні роботи.

Пуско-налагоджувальні роботи – це налаштування кількості повітря по приміщеннях і решітках. Тобто, при включеному вентиляційному агрегаті необхідно регуляторами на решітці налаштувати систему таким чином, щоб зберегти “тягу” з останньої решітки в системі і виключити можливість появи місцевого протягу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *