Повітропроводи

Vents_izoПовітропроводи — це система труб по яких рухається повітря. Матеріали та типи повітропроводів досить різноманітні. Розглянути асортимент можна на прикладі українського виробника вентиляційного обладнання ПрАТ “Вентиляційні системи” ( ВЕНТС ).

Оцинковані повітропроводи — повітропроводи виготовленні з оцинкованої жерсті. В залежності від січень використовують товщину 0,5 мм., 0,7 мм., 1,0 мм. Також, при використанні даних повітропроводів у приточних системах, їх часто покривають теплоізоляційними матеріалами, наприклад мінеральною ватою. Щоб запобігти механічних пошкоджень ізоляції, також проводиться окожушення.

В загальному, оцинковані повітропроводи поділяються на повітропроводи прямокутного та круглого січення. Круглі повітропроводи це в основному спірально-навивні труби ( за методом виробництва ).

Пластикові повітропроводи — труби виготовлені з ПВХ пластику, в основному невеликих січень. Основне використання — вентиляція приміщень з надмірною вологістю або агресивним середовищем. Часто використовується у вентиляції житлових приміщень. Мінус— ціна.

Алюмінієва гофра — повітропроводи , які використовуються для відведення чадного газу при опаленні чи місцевих витяжок над кухонними плитами. Зустрічаються випадки використання у вентиляційних системах. На нашу думку недоцільне використання у зв`язку з великим рівнем шуму, вібрації, та малим експлуатаційним терміном служби.

Полімерні гофри – повітропроводи призначені для виконання специфічних задач, поставлених проектними організаціями ( лабораторій, хімічне виробництво).

Фольговані повітропроводи — повітропроводи для загальнообмінної вентиляції. В свою чергу поділяються на “холодні” та “теплі”. “Холодні” – одношарові повітропроводи. “Теплі” – повітропроводи в яких між двома шарами фольгованої плівки розміщена мінеральна вата для тепло- та шумоізоляції.

Саме фольговані “теплі” повітропроводи (на рисунку) ми пропонуємо використовувати у вентиляції житлових приміщень.

Переваги :

– відносна дешевизна;

– простота монтування;

– шумоізоляція;

– теплоізоляція;

– можливість деформації (стискання ).

– негорючість.

Будьте уважні при роботі з даними повітропроводами. У зв`язку з тим, що в склад входить мінеральна вата, використовуйте рукавиці, а також ретельно виперіть Ваш одяг після проведених робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *